Makové buchty
Potřebné ingredience
(Vkládám pro vlastní potřebu, recept je z časopisu Albert) Těsto: 20g droždí, 250ml mléka, 50g cukru krupice, 500g hladké mouky, citronová kůra, vanilkový cukr, 60g másla, 1 žloutek, špetka soli, Nádivka: 100g mletého máku, 125ml mléka, 40g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce rumu, skořice, citronová šťáva
Postup přípravy
2. Prosít mouku, přidat špetku soli, citronovou kůru, vanilkový cukr, krupicový cukr.
3. Do důlku v mouce vlít rozpuštěné, vychladlé máslo, žloutek a mléko s kváskem.
4. Zadělat, až se dělají puchýře (na těstě, mně i na rukách), poprášit moukou, nechat v teple vykynout.
5. Naplnit buchty, pomašlovat máslem, vyskládat do pekáčku, nechat ještě kynout.
6. Upéct (v receptu bylo navíc ještě teplé potřít rumem s horkou vodou 1:1 a cukrem), pocukrovat.
Nádivka se vyrobí svařením máku s mlékem do zhoustnutí a dochucením ostatními přísadami.
zadělání těsta
kýžené puchýře :-)
plnění buchet (dala jsem strašně moc máku, v receptu jsem si to opravila na polovinu - holt příště) - možno těsto vyválet a rozkrájet na čtverečky, bude to rovnoměrnější
pomaštění máslem
v pekáčku - 16ks
upečeno
konzumace (opatrný přístup)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé